A ködös albionban

A Terv: hét évnyi budapesti mérnöki munkát és kényelmes életünket hátrahagyva kiugrunk pár évre Londonba.

Friss topikok

  • csak T: Köszi a jókívánságokat, akárki is legyél:-). Egyelőre csak a joystickot rángatjuk a 20000 pontos... (2013.05.31. 16:22) Gyúrjunk...

Címkék

Standup tragedy

2013.06.07. 15:54 csak T

Hirtelen ötlettől vezérelve úgy gondoltuk, hogy elmegyünk egy magyar standup comedyre. Az est fénypontja Bödöcs Tibor volt, aki szememben mindig hiteles tudott maradni, amíg a többiek elestek az OTP és UPC reklámok ellen folytatott harcban. Tibinek így csak a hakni maradt, kérdés mi a jobb: kevesebb hakni reklámmal vagy csak hakni, eddig az utóbbira szavaztam, most meg már nem is szavazok, inkább temetem a műfajt, legalábbis ezen képviselőit. No de csak szépen sorjában, nézzük milyen izgalmak vártak ránk.

A 22 fontos belépőt kisdedi naívsággal és áhítattal teli izgatottsággal utaltuk át az egész estés programért. Hamar el is jött a nagy nap, elmentünk a camdeni múvelődési házba, ahol enyhén szólva sokkos állapotba kerültünk az igénytelen, koszos ülőhelyektől, a kék vonatok wc-jére emlékeztető mellékhelységtől és az olcsó sör szagától, igen... megérkeztünk. Bár lehet ez volt a cél, amolyan nosztalgikus hangulatot teremteniJ

A legelső fellépő, amolyan felszopó pozícióban, egy idegbeteg, bespeedezett, begombázott, részeg, beszédhibás fogyatékos embert is alulmúló Eduárd, nekünk csak Edu. Az elcseszett hangosítás és az idióta dadogás hatására, csak egy-egy hangfoszlányt sikerült elcsípnünk, miközben erősen kapaszkodtunk a sörönkban folyamatosan azt mantrázva, hogy ez most tényleg komoly?

Miután felocsúdtunk a sokkból, megjott a megmentő, a Tibi, nem a csoki, nem a bácsi, hanem a humorista. És már záporoztak is két évvel ezelőtti poénok a disznóvágásról, a vendégvárás izgalmairól, berúgásokról. Kiváncsian vártam mennyire mer majd hozzányúlni az aktuálpolotikához, mivel úgy érzem az nálunk az elmúlt évtizedben eleggé tabu témává vált.

Kicsit Orbánoztunk, amolyan szolidan, egy par percecskét, olyan volt, mint a magyar népmesében a lány aki hozott is a királynak valamit meg nem is. Titokban vártam egy-két poénfúzért a kitelepült magyarokra kihegyezve, aztán csak elmaradt az is, de volt helyette viccmesélés, a tv-ben már unásig leadott történetek egyvelege.

Kaptunk egy jó kis haknit, Hackney mellett, egy lepukkant gyöngyösi művházra emlékeztető épületben, hát köszönjük, most inkább nézek egy kis Hofit és képzeletben, többedmagammal eltemetem ezt a múfajt.

"What is this kerek? -Zsemle, te barom!" - Hofi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kodosalbionban.blog.hu/api/trackback/id/tr485349927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása