A ködös albionban

A Terv: hét évnyi budapesti mérnöki munkát és kényelmes életünket hátrahagyva kiugrunk pár évre Londonba.

Friss topikok

  • csak T: Köszi a jókívánságokat, akárki is legyél:-). Egyelőre csak a joystickot rángatjuk a 20000 pontos... (2013.05.31. 16:22) Gyúrjunk...

Címkék

Álláskeresés rejtelmei

2013.05.18. 10:37 csak T

Eddig szinte mindentől írtam a legfontosabbat kivéve, a munkakeresést. Ez a bejegyzés most kicsit szárazabb lesz és komolyabb, mint a többi, ahogyan az álláskeresés is az. Új kihívásokat keresve, nagy reményekkel érkeztünk.  Az IT álláspiacon nagy a verseny, az egész vlág tájáról érkezőkkel kell megküzdeni egy-egy pozícióért. Mire eljutsz a személyes interjúig, már túl vagy 1-2 körön, jellemző a legalább 3-4 körös interjú folyamat.
Több szakmai portálon is beregisztráltunk: LinkedIn, Monster. A fejvadászok ezeket az oldalakat rendszeresen nézeik, így könnyen megtalálnak, ha megfelelő a szakmai profilod. mi átlagosan napi 3-4 hívást kapunk újabb és újabb fejvadászoktól. Ezen beszélgetések során ismertetjünk jelenlegi helyzetünk, céljaink, fizetési igényünk és ennek a fejében a fejvadász elküldi a számunkra megfelelő pozíciókat emailben.

A jelentkezést követően indul csak be igazán a buli: általában kezdődik egy otthoni kódolási feladattal, annyira nem triviálissal, pl: többszálú logoló, telnet szerver stb... igen-igen érzem már, hogy egyre uncsibb a poszt, de már mondtam ez ilyen lesz:-) Ezt követően fokozzák az élvezetek egy telefonos interjúval, a csúcsponton behívnak egy személyes elbeszélgetésre általában 2-3 órára, több különböző emberrel találkozva: fejlesztők, hr. Levezetésnek pedig egy menedzser interjú. Szupi, végén már a nyála folyik az embernek a fáradságtól.

Szóval eddig utolsó körön vagyok a UBS-nél, de annyira nem vonz a banki világ, csöbörből vödörbe, ebay harmadik kör. Expedia első, cisco első és taddadaddda végig mentem az összesen egy Flexion nevezetű cégnél, akitől kaptam ajánlatot. Mobil alkalmazásokhoz nyújtanak pénzügyi szolgáltatást, tehát az appok köré tesznek egy wrappert, ami lehetővé tesz fizetést smsben, online stb. Ez egy húsz fős startup 200 milliós ügyfélkörrel, szóval akad itt kihívás. Családias a környezet, a Temze mellett vannak az Imperial Warfnál.

Most megyek rámeditálok az ajánlatra, meg elmegyek gyúrni, azt is kell, jöttök ti is? Gyúrunk wazze'?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kodosalbionban.blog.hu/api/trackback/id/tr25305776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása