A ködös albionban

A Terv: hét évnyi budapesti mérnöki munkát és kényelmes életünket hátrahagyva kiugrunk pár évre Londonba.

Friss topikok

  • csak T: Köszi a jókívánságokat, akárki is legyél:-). Egyelőre csak a joystickot rángatjuk a 20000 pontos... (2013.05.31. 16:22) Gyúrjunk...

Címkék

Lakóközösség

2013.05.31. 16:15 csak T

Hümm, azt hiszem kezdek ellustulni, mármint a bejegyzések írását tekintve, habár most, hogy kisütött a nap, ami havonta párszor egy-két perces időközökre korlátozódik, úgy érzem ismét erőre kaptam.

Még nem írtam a lakotársakról, az itteni magyarok életéről, talán igyekeztem is elkerülni ezt a témát, mivel nem szeretek általánosítani, viszont ez esetben a csapdába besétálni. Megpróbálom ítéeletmentesen objektívan leírni mit, láttam tapasztaltam eddig.

Kezdjünk a mikrokörnyezettel; a lakótársak.

A mellettünk lévő szobában lakik egy pár a kutyájukkal. Tatabányáról jöttek, a feleség még novemberben egyedül, a férj nem rég csatlakozott. A feleség először a Londoni magyarok házában lakott a Wembleyben, igen abban, amit Kasza Tibiék hirdetgetnek, ez is megér egy mesét, majd később írok róla. Hogy milyen is volt az a lakás? Egy illegális raktár épületet alakítottak át! Nem volt a szobában ablak! Fútés sem volt bevezetve, ezért hősugárzót kellett használniuk. A szoba dohos volt és egerek mászkáltak fel s alá, de legalább olcsó. Mit is jelent az olcsó? 250 font havonta, kb: 80.000 Ft, igen ez nagyon olcsó. Szóval nagyon tisztelem a feleséget, hogy nem furdult azonnal sarkon mikor meglátta az épületet. Igaz érelmiségiek, de mivel nem tudnak jól angolul, ezért gyárban dolgoznak, chips gyárban, sokszor éjszakai műszakban, másfél órákat utazva olyan buszokon, amin nincs fehér ember, mindezt 6.19 font/óráért, kb. 8-900 font/hóért. Döntse el mindenki, hogy megéri-e. Kemény. Meg tudjátok mi a kemény még? :-) (igen a ráspoly)

A felső szinten négy szoba van, az egyikben egy  diatetikus, sajnos a nyelvtudása nincs meg, ezért pincérként dolgozik, de élvezi nagyon, reggel megy, éjszaka jön. A közeljövőben szeretne Angliábvan praktizálni, de ahhoz be kell lépni a helyi kamarához, ca 800 fontért, illetve nem árt felsőfokú angol tudás sem. Annyira nem látszik rajta, hogy törné magát, hogy ebbe az irányba haladjon, egyelőre így boldog. Főleg, hogy most valami indai srác kettyingeti, legalábbis, éjszakáként mindig hallok valami fura beszédet (nem magyar/angol) és rendszeresen látom, hogy jár hozzá, de hát szegény embet viízzel főz, én még bottal sem nyúlnék a csajhoz.

A következő szobában lakik egy melegpár, vagyis gondolom hogy azok. Két férfi és egy ágyon alszanak. Az egyik egész jó fej, van három lánya Magyarországon, aztán egyszer csak bebuzult és kijött Londonba a mostani élettársával, aki beszédhibás, sőt szerintem kicsit nyomi is. Lehet holnap kidobják őket az albiból mert fizetni annyira nem szeretnek, meg dolgozni sem... nyerő páros :-)

Lakik itt még egy lány és egy fiú, a fiú grillsütő, a lány nanny, persze minimálbérért és kevesebb, mint negyven órára bejelentve, de több, mint negyven órát dolgozva. Tanulni nem szeretnének, csak úgy vannak.

Az utolsó szobában egy lány lakik, aki étteremben mosogatott, de most előléptették, általában vidám, sok mindent nem tudok róla, mert állandóan mozgásban van, mindig emgy valamerre :-)

Ez a mi kis elbaszott lakóközösségünk, azonban remélem nem sokáig, készülünk elköltözni egy kétszobás lakásba, de az sem megy olyan könnyen, mivel úgy kell pályázni egy albérletre, ami ráadásul alsó hangon 1200 font/hó + rezsi + adó. Szóval csatára fel: hajrá albikeresés, hajrá magyarok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kodosalbionban.blog.hu/api/trackback/id/tr45337770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása